OEX E-Business podpisał umowę partnerską z LOT Cargo

OEX E-Business
20 czerwca 2018

11 czerwca 2018 r. spółki OEX E-Business i LOT Cargo podpisały umowę partnerską na przewozy powietrzne. Dzięki współpracy spółka z Grupy OEX zaoferuje swoim klientom dystrybucję towarów na trasie bezpośrednich połączeń LOT-u, zwłaszcza na linii Europa – Azja.

Na mocy umowy OEX E-Business będzie mógł bezpośrednio oferować swoim klientom przestrzeń ładunkową na wszystkich trasach LOT Cargo, czyli do Tokio, Pekinu, Seulu i Singapuru, do którego LOT uruchomił bezpośrednie połączenie w maju tego roku.

Misją LOT Cargo jest wspieranie możliwości eksportowych polskich przedsiębiorców, stąd otwieranie nowych połączeń do Azji oraz pozyskiwanie partnerów jest dla nas bardzo ważne – mówi Michał Grochowski, Dyrektor Biura Cargo w Polskich Liniach Lotniczych LOT.

Kraje azjatyckie to obecnie ważne kierunki dla polskiego eksportu. Dostęp do tych rynków to ogromne możliwości rozwoju dla polskich producentów i dystrybutorów. Dzięki kompleksowej ofercie obsługi e-commerce B2B i B2C z wykorzystaniem naszego centrum logistycznego pod Warszawą – Omnichannel HUB możemy być partnerem dla naszych klientów w realizacji ich planów ekspansji – mówi Artur Wojtaszek, CEO OEX E-Business sp. z o. o.

Oprócz oferty na transporty lotnicze do Singapuru oraz innych kierunków azjatyckich takich jak Pekin, Tokio czy Seul w ofercie znajdą się wszystkie bezpośrednie połączenia, w tym także do USA. Tym samym, naszym klientom będziemy mogli zaoferować przewóz towarów do aż 100 destynacji na czterech kontynentach, do których lata polski przewoźnik.

Naszym celem jest kompleksowa obsługa logistyczna w modelu 5PL, w którym realizujemy dla klienta cały proces związany ze sprzedażą, magazynowaniem, wysyłką i obsługą klienta a nawet marketingiem. Dzięki naszym zasobom, partnerstwom i skali działalności możemy zaoferować nowe rozwiązania dla polskich eksporterów. Gęsta sieć bezpośrednich połączeń transportowych jest warunkiem koniecznym w rozwoju takich działań, dlatego umowa z LOT Cargo ma dla nas kluczowe znaczenie – mówi Adam Komorowski, członek zarządu OEX E-Business.